Intergalaktikus dorombos lemez

2021.04.16 16:19
Intergalaktikus dorombos lemez

A világ kitágul, egyben egyszemélyessé válik!
Az ember végül is ráeszmél hogy nincsenek kis dolgok a lét egyik szintjén sem. 
Nincs totális karantén, mert a lélek ereje átmegy a falakon, és meglátja mindenkor a végtelent a végesben.
A zene, mint a harmonikus rezgések rendje, a világegyetem része az ősrobbanástól kezdve. Az univerzum azóta tágul, és vele együtt a Zoord is – új és új határait meglesve saját zenéjüknek.

A zenekar új lemeze messzire kalandozik az autentikus gyökerektől. Olyannyira, hogy ez a szilaj sztyeppei vágta magával ragadja a hallgatót, megpörgeti, és a csillagközi térbe dobja egy gerincvelőből induló, zsigeri, széles vigyorral az arcán. A Zoord zenéjében ott van a gyimesi vasúti alagútból kirobbanó dízelmozdony minden koromszemcséje és a kirgiz jurta mellett fövő birkafej gyomorig hatoló szaga. Mezítelen talpunk alatt reng az anyaföld, miközben a távolban megpillantjuk a füves puszta utolsó űrkikötőjének reménykeltő sziluettjét.

"Bár a modern attitűd miatt talán tényleg kevéssé becézhetjük a Zoordot autentikus folkzenekarnak, azonban a puritán megszólalás, az elemi zenélési ösztön, a besűrűsödő energiák meglovaglásának képessége révén mégis közelebb állnak az ősi népzenékhez, mint legtöbben, akik ilyesmivel házalnak. Szóval már a debütálás is oda volt rakva rendesen, be is ragadt egy időre a lejátszóba, és később is előkerült, ha magas-energiafokú lelki masszázsra volt szükség, de a Sailors of the Intergalactic Steppe (Aural Records, 2021) ezt jócskán túlszárnyalja: bele van csomagolva valami megnyugtató teljességérzés, az ember úgy érzi, ha a Zoord is velünk van a cella-apokalipszis korában, akkor azt is kibírjuk valahogy." - Rácz Mihály, Lángoló.hu

A zenekar az album anyagát – akárcsak az első lemezét- a varsói producerrel, Rafal „Praczas” Kolacinskyvel közösen készítette.

ZOORD - SAILORS OF THE INTERGALACTIC STEPPE - CD

6.990 Ft

Zoord

Szilágyi Áron – doromb, kaval

Drabant Béla – hegedű, citera, ének

Almási Krisztián – dob, ütőhangszerek

Vendégelőadó

Balázs Dongó Szokolay – duda

Szilágyi Rebeka – zongora

http://zoord.net

Kapcsolat:

Ambrus Ildikó – Accord World Music

telefon: +36 20 383 0533

e-mail: ildiko.accord@gmail.com