Gyakori kérdések

Hány éves kortól ajánlott a doromb?

5-6 éves gyerekek már egészen ügyesen és biztonságosan tudják a dorombot használni.

Mennyi a szállítási határidő?

Általában 5-7 nap. Viszont fontos megjegyezni, hogy minden egyes doromb kézzel készül és egyedileg. Számos dorombtípus igen sok hangolásban elérhető, ezek a hangszerek a Megrendelő a rendelés során tett személyes igényei szerint készülnek el. Vannak típusok, melyeket azonnal, másnapra tudunk szállítani, viszont előfordulhat, hogy bizonyos esetekben feltorlódhatnak a megrendelések. Amennyiben ez előfordul, mindenképpen tájékoztatjuk erről a Vásárlóinkat weboldalunkon.

Milyen dorombot válasszak?

Nézze meg a kérdéssel foglalkozó videót, de röviden összefoglalva: https://www.youtube.com/watch?v=Bt3J2hevaY8
1. Nincs még dorombja > nem zenél  > nem tud még dorombozni >> Classic, Kancellár
2. Nincs még dorombja > zenél  > nem tud még dorombozni >> Balance Big
3. Van már dorombja, de az nem szól jól >> Balance Big, Black Fire
4. Van már dorombja, de kell egy másik. ha az hangolt, akkor válasszon egy oktávval magasabbat, vagy mélyebbet. Mély: Black Fire, magas: Aztec Mini

Kell-e hangolást választanom?

Nézze meg a dorombsuli ezzel kapcsolatos videóját: https://www.youtube.com/watch?v=zHLsxdrH-OM
Röviden: zenésznek, másokkal együtt dorombozónak kell hangolt doromb. Mindenki másnak nem szükséges hangolást választani. A hangolás nélküli doromb ugyanolyan jó hangú.

Mi a különbség a fényes és a fekete doromb között?

A fényes doromb nikkelezve van, a fekete pedig feketítve (galvanizáló eljárással). Hangzásban szinte észrevehetetlen a különbség. A nikkelezett ugyanolyan körülmények között később kezd el oxidálódni. A fekete egy picivel "karcosabban" szól. Ezek a különbségek tényleg árnyalatnyiak. Aki érzékeny a nikkelre, ne vegyen nikkelezett dorombot. Elsősorban esztétikai különbség van a két bevonat között.

Van-e üzlethelyiségük?

Nincs üzlethelyiségünk, on-line értékesítjük a hangszereinket. 

Személyesen hol tudom kipróbálni a dorombokat?

Röviden: nem tudunk erre lehetőséget biztosítani, mivel nagyon sok dorombtípus árulunk nagyon sokféle hangolással,  a hangszerek egyedileg, személyre szabottan készülnek. Amennyiben mindenképpen szeretné több típust is kipróbálni, úgy előzetes telefonos egyeztetést  követően (milyen típusok érdeklik, mikor lenne alkalmas stb.) van erre lehetőség Kecskeméten.

Elromolhat-e a doromb?

Mint minden, ami anyagból van, a doromb is el tud romlani. Viszont ha rendeltetésszerűen használjuk, akkor hosszú évekig kiszolgál egy játékost. Kitört rugójú doromb javítására nincs lehetőség, szervízzel nem foglalkozunk.

Hogyan ápoljam a dorombot?

A dorombsuli videója részletesen foglalkozik a kérdéssel:
  • Egy ember használja!
  • Ne ülj rá, ne lépj rá, zsebre csak megfelelő tartóval, vagy dorombtokban tedd!
  • Havonta olajozd át!
  • Használat után töröld szárazra!

Igaz, hogy a doromb kiveri a fogat?

A doromb rendeltetésszerű használat mellett nem okoz a fognak semmilyen sérülést, még rendszeres, évtizedekig tartó dorombjáték mellett sem. Ajánlott oktató-videó az alapokról a doromsuliban.