Rólunk

A doromb.com oldalt a Doromb Kft., azaz Szilágyi Áron és Madla Anett szerkesztik, üzemeltetik azzal a céllal, hogy egyik legősibb hangszerünket, a dorombot a lehető legtöbb emberrel megismertessék. Céljuk, hogy minden dorombbal kapcsolatos igényt, információ- és hangszeréhséget ki tudjanak elégíteni.

Szilágyi Áron & Madla Anett

Különleges, egzotikus hangszerekkel foglalkozó vállalkozásukat 2002-ben kezdték: a világ távoli pontjairól szereztek be tradicionális hangszereket. Mindig fontos volt, hogy a hangszerek készítőit személyesen ismerjék, emiatt sokat utaztak, sok mesterrel találkoztak, a készítési folyamatot elejétől végéig végigkövették, hacsak tehették. A vállalkozás kezdete óta szerveznek különleges hangszeres fesztiválokat, kulturális eseményeket, nemzetközi művészeti projekteket.

2010-től kezdődően a tevékenység fókusza mindinkább a dorombok,  és a kulturális szervezőtevékenység felé tolódott el, bár a mai napig fontos szerepet játszik a magyar népi fúvóshangszerek kereskedelme is. 

Miért a doromb?

Szilágyi Áron egész életében jelen volt a dorombzene. A Nemzetközi Dorombszövetség főtitkára, a világ egyik legismertebb dorombjátékosa. Édesapja, Szilágyi Zoltán, nemzetközileg elismert dorombkészítő mester, akinek hangszereit a világ minden részén ismerik a dorombzenészek. A dorombkészítés mesterségét Áron folytatja.


Megtisztel, ha bármilyen dorombbal kapcsolatos kérdésével hozzánk fordul.

Áron és a doromb kapcsolata röviden:

Szilágyi Áron 1977-ben született, az egyetlen magyar dorombkészítő első fiaként. Már 3 éves korában meg tudta szólaltatni ezt az egzotikus hangszert, komoly szerepet 16 éves korától játszik életében a doromb.
1997 óta Áron a nemzetközi dorombmozgalom aktív tagja és azóta rendszeres vendége a nemzetközi dorombos rendezvényeknek. Ezeken a fesztiválokon nagyon nagy hatást gyakorolt rá a világ minden részéről összegyűlt virtuóz dorombosok játéktechnikája.

A svájci székhelyű Nemzetközi Dorombszövetség efőtitkára, programfelelőse. Az ország egyetlen hangszermúzeumának, a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjteménynek kuratóriumi elnöke és vezetője. Szólóban és zenekaraival is több mint 40 országban koncertezett. Alapító tagja a hazai elektronikus világzene egyik úttörőjének, a Navrangnak. Alapító zenekarvezetője volt az Airtistnek. A Zoord nevű zenekart  2015-ben alapította.

Workshopjain eddig hozzávetőleg tízezer embert tanított meg dorombon játszani négy kontinensen.

A hazai dorombfesztiválok és események főszervezője, hozzá kötődik a Global Vibes.

Kecskeméten számos kulturális program megálmodója és szervezője (Kecskemét Fringe, Világzenei Együttlét, Magyar Dorombfesztivál, Global Vibes, Lassulj! - Ambient Est), valamint több más városi rendezvény zenei programjának szervezője, kitalálója.

A Magyar Televízió számára készített hangszeres sorozatot. Rendszeresen tart különleges hangszeres bemutatókat iskolákban, fesztiválokon.

2020-ban új dorombműhelyt építettünk, hogy a dorombkészítés varázslatos mestersége generációkon átívelhessen.