Szibériai sámán hangképek LP

Szibériai sámán hangképek LP
Szibériai sámán hangképek LP
Szibériai sámán hangképek LP
Szibériai sámán hangképek LP
8 763 Ft
(6 900 Ft + 27% áfa)
Sántha István és Somfai Kara Dávid szibériai gyűjtése a ’90-es évek végén vinylen. Felvételeink a kilencvenes évek végén - kétezres évek elején készültek Dél-Szibériában, az altaj-telengit, hakasz, tuva, tofa és nyugati burját emberek körében, akik mind a sámánhit helyi gyakorlatait folytatják.
Részletek

Sántha István és Somfai Kara Dávid gyűjtése a ’90-es évek végén. A Trottel Records 1998-ban megjelent Szibériai sámán népek zenéje kazetta sorozatnak az újragondolása eddig meg nem jelent, altaj-telengit, hakasz, tuva, tofa és nyugati burját hanganyagokkal.

Felvételeink a kilencvenes évek végén - kétezres évek elején készültek Dél-Szibériában, az altaj-telengit, hakasz, tuva, tofa és nyugati burját emberek körében, akik mind a sámánhit helyi gyakorlatait folytatják. A felvételeken zenélők még a második világháború előtt születtek, amikor a helyiek többsége nomád életmódot folytatott, mely hatással volt gondolkodásukra és az élethez való hozzáállásukra. A zene olyan kor lenyomata, amikor még nem tört be a digitális kultúra a térségbe, a kiválasztottak és köztük a zenészek nem youtube-ot hallgatva, hanem őseiktől álmukban vagy hipnotikus állapotban, transzban tanulták mesterségüket. Lemezünk nem más, mint egy road music a térségen át.

A oldal Dávid Somfai Kara gyűjtése
Track 1 Altai-Telengit epicmusic, Altai Republic (minidisc) 2002
Track 2 Khakas epicmusic (cassette) Khakasia 1998
Track 3 Tuva epic music (cassette) 1998 Tuva
B oldal István Sántha és József Lukács gyűjtése 1998 (DAT)
Track 1 tofa folkmusic, Nizhneudinsk county, Irkutsk Government
Track 2 Western Buriat folkmusic, Ust’-orda Buriat Autonomous County

Hasonló termékek